stuur mail naar Joost Heyink
stuur mail naar Joost Heyink
NBD|Biblion:
Ook in dit zelfstandig te lezen vervolg op 'Loverboy & girl'* neemt Fanny zelf het initiatief in haar strijd tegen loverboys. Haar vriendin Toos is al een aantal jaren als prostituee aan het werk voor een loverboy en lijkt niet los te kunnen/willen komen van dat wereldje. Als Fanny Toos in een auto voorbij ziet komen, besluit ze haar te zoeken en te helpen. Fanny ontpopt zich als een ware detective en beseft nauwelijks dat ze gevaarlijk bezig is. Gelukkig heeft ze een beschermengel: haar vriend Martin die net als zij bij McBill werkt. In haar enthousiasme Toos te redden, draaft Fanny enigszins door en heeft ze ook niet in de gaten dat Toos misschien helemaal niet gered wil worden. Het verhaal ontwikkelt zich snel waarbij de schrijver toch oog houdt voor details en het normale leven van Fanny. Natuurlijk heeft het boek een happy end, maar dan zijn er al de nodige spannende momenten geweest. Vanaf ca. 14 jaar.

(Biblion recensie, Redactie)
Dankzij Fanny wordt een gevaarlijke organisatie van loverboys opgerold. Na dat bijna fatale avontuur probeert Fanny weer een normaal leven te leiden. Dat lukt aardig, totdat ze Toos weer ziet, haar vriendin die in handen is gevallen van een loverboy.

Fanny twijfelt: moet ze Toos helpen? Als ze dat doet, brengt ze haar misschien in gevaar. En wil Toos wel geholpen worden? Of zou ze zelf voor dit leven hebben gekozen? Fanny besluit toch om Toos op te zoeken en met haar te praten. Ze weet alleen niet dat de woning van Toos constant in de gaten wordt gehouden door de 'probleemoplosser'...

Tweestrijd is een vervolg op Loverboy & girl.